FUAT ALTAN

18.06.2020 733

FUAT ALTAN Konya'da doğdu (1926) ilk orta ve lise öğrenimlerini Konya'da tamamladı.

Yüsek öğrenimini lstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde ve lstanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nda bitirdi (1944-1948).

ilk görev yeri Trabzon Beşikdüzü Öğretmen Okulu'dur. Türkiye'nin en güzel yerlerinden

birinde kurulan bu okulda 11 yıl öğretmenlik yaptı.

1950 yılında Nuran Hanım'la evlendi. Mutu ve uzun evlilikleri oldu. Üç çocuğu var.

İki kızı Nihal ALTAN ve Gül ALTAN eczacı, oğlu Ahmet ALTAN diş hekimidir.

1959 yılında Konya Kız Öğretmen Okulu'nda göreve başladı (1959-1962).

Bugünkü Eğitim Fakültesi'nin temeli olan Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü'nde bölüm şefliği yaptı(1962-1968).

1968-197 4 yılları arasında Konya'da ilk özel kolej olan Hastaş Koleji'nde kuruculuk ve müdürlük yaptı. 1974-1979 yıları arasında tekrar Konya Kız Öğretmen Okulu'nda öğretmenliğe döndü.

Fuat ALTAN bu başarılı ve mutlu hayatını kendisini dul olarak yetiştiren annesinin dualarına bağlamıştır. Öğretmenlik mesleğinin hiçbir zaman maddi karşılığı olduğunu düşünmemiş, meslekten emekli olurken hakkettiği emekli ikramiyesini anaokulunun yapımı için bağışlamıştır. Yapılan anaokuluna Fuat Altan, isminin verilmesinden büyük bir şeref duymuştur.

Bu yavrulara uzun, sağlıklı ve başarılı hayatlar dilemiştir. Ayrıca bu melek yavruların yetişmesinde hizmet veren yöneticilere, Öğretmenlere ve görevlilere başarı dilekleriyle sevgi ve saygılarını sunmuştur.

2015 yılında vefat etmiştir. Mekanı cennet olsun ...